Inici arrow TerÓpia de Parella SpanishCatalÓEnglish
miÚrcoles, 28 junio 2017
Men˙ d'Inici
Inici
Articles
Cercar
Contacta
Mapa del Web
Men˙ TerÓpies
Somatic Experiencing
EMDR
Ni˝os/Adolescentes
TerÓpia Individual
TerÓpia de Parella
TerÓpia Familiar
Assessorament
Hipnosi
PNL
Novedades
TerÓpia de Parella Imprimeix Correu-e

TERÀPIA DE PARELLA

La teràpia de parella te com a finalitat ajudar a resoldre els diferents tipus de problemes de relació que afecten a les parelles.

Els  conflictes de parella no tenen una sola causa clara i aïllada: Les expectatives posades en la relació, l’educació del fills, les famílies d’un o del altre, l’adaptació als diferents moments del cicle vital, la monotonia, el distanciament, etc.,

La teràpia de parella s’ha desenvolupat amb notable èxit

No existeix una manera matemàtica de preveure el nombre de sessions necessàries, però habitualment un nombre d’entre 6 i 15 sessions en total. 

TERÀPIA SEXUAL

La teràpia sexual te com a finalitat resoldre els diferents tipus de problemes sexuals que afecten les persones o les parelles.

Els trastorns sexuals es caracteritzen per una alteració dels processos propis del cicle de resposta sexual, per dolor associat amb la realització de l’acte sexual, o senzillament per la insatisfacció.

Es calcula que 4 de cada 10 parelles patiran una disfunció sexual al llar de la seva vida.

Disfuncions sexuals mes habituals

  • l' ejaculació precoç
  • la dificultat per aconseguir o mantenir una erecció (abans coneguda com a impotència)
  • la manca de desig sexual (en homes i dones)
  • fòbia sexual i/o aversió al sexe
  • dificultats per aconseguir l'orgasme
  • vaginisme (dolor)

La gran majoria de les disfuncions sexuals no tenen una causa única, sinó que es deuen a molts aspectes relacionats amb l’educació, la pressió religiosa, el context social i normatiu en que es viu, el major o menor grau d’experiència sexual, l’edat, les condicions físiques i de salut, la millor o pitjor relació de parella, etc.

Tot i que molts des casos la causa de la disfunció és de tipus fisiològic, i per tant, el tractament haurà de ser de tipus mèdic la majoria de disfuncions sexuals són d’origen psicològic o relacional, i  per tant aquest ha de ser el tractament a dur a terme, lògicament per professionals experts.

Tant la psicologia com la medicina han aportat gran quantitat de tècniques i estratègies terapèutiques que permeten abordar amb altes probabilitats d’èxit la majoria de les disfuncions sexuals.